DocTalent4EU – un nou proiect marca TUIASI
În acest proiect, TUIASI se află într-un parteneriat activ cu alte 7 universități europene, Universitatea Côte d’Azur fiind coordonatorul.
DocTalent4EU – un nou proiect marca TUIASI
În acest proiect, TUIASI se află într-un parteneriat activ cu alte 7 universități europene, Universitatea Côte d’Azur fiind coordonatorul.
Horizon Europe: HORIZON-WIDERA-2022-ERA-01-50
Proiectul va dezvolta acreditări digitale sub marca europeană „DocTalent4EU credentials”, licențiate sub CC-BY-NC, pentru a permite recunoașterea pe scară largă a abilităților și competențelor transferabile pe care le-au obținut studenții doctoranzi și cercetătorii la început de carieră (ECR), cu referire la clasificarea ESCO. ESCO este o clasificare multilingvă a aptitudinilor, competențelor, calificărilor și ocupațiilor, creată de Comisia Europeană pentru a îmbunătăți furnizarea de informații privind cererea de competențe pe piața muncii. Aceasta este concepută pentru a ajuta indivizii, angajatorii, universitățile și furnizorii de formare, oferindu-le informații actualizate și standardizate despre competențe.
Pentru a asigura conformitatea cu standardele înalte și asigurarea calității, acreditările DocTalent4EU vor fi create și eliberate sub îndrumarea unui Comitet științific format din 7 reprezentanți ai sectorului academic (directori CSUD sau de școli doctorale pentru fiecare partener academic din consorțiu), precum și 7 reprezentanți ai sectorului non-academic (dintre companiile partenere). Acest comitet științific va evalua acordarea acreditărilor DocTalent4EU candidaților doctoranzi care doresc să-și vadă abilitățile transferabile dobândite recunoscute oficial.
Scopul general al proiectului este de a îmbunătăți capacitatea de angajare a studenților doctoranzi printr-un sistem de recunoaștere puternic, vizibil și inovator, a celor mai solicitate competențe transferabile (bazându-se pe cadrul ESCO) pe care cercetătorii la începutul carierei (ECR) le dobândesc sau le vor dobândi prin intermediul activităților de pregătire și cercetare doctorală. Consorțiul va adopta o abordare multi-actor care implică părți interesate non-universitare (de exemplu, autorități publice, mediu industrial sau de afaceri) pentru a îmbunătăți formarea de competențe transferabile și pentru a dezvolta centre locale de management al talentelor. Proiectul va dezvolta, de asemenea, un nou prototip bazat pe învățarea automată pentru a sprijini ESCO în actualizarea continuă și estimarea celor mai solicitate competențe pe piața muncii, în funcție de competențele așteptate din colecțiile de oferte de locuri de muncă.
Parteneriat